Putnik može na prijevoz predati dva komada prtljage, a ako vozilo raspolaže potrebnim prtljažnim prostorom te ga ujedno ne opterećuje i više. Pod putničkom prtljagom podrazumijevaju se kovčezi, torbe, ruksaci, sanduci, košare, putničke vreće, kutije i slični omoti i druge stvari težine do 30 kg, a koji se po svojim dimenzijama mogu smjestiti u prostor za prijevoz prtljage i ne sprječavaju brz utovar i istovar.

Pod predmetima koji se ne smatraju putničkom prtljagom su: osobna računala, video kamera, mobilni telefoni, fotoaparat, novac, nakit, kreditne kartice, medicinska osobna i druga dokumentacija, umjetnička djela i vrijedne reprodukcije, kristalni i lako lomljivi stakleni predmeti, lijekovi i protetska pomagala, alat i pribor koji služi za obavljanje profesionalne djelatnosti i raritetne knjige i predmeti od plemenitih metala i skupih kovina, te za sigurnost istih odgovara putnik. 

Gdje mogu platiti prijevoz prtljage? Prtljagu predajete vozaču osobno i isti će Vam za to izdati prtljažni kartu i račun. Putnici su dužni kod sebe imati i prtljažnu kartu i račun kako bi u slučaju gubitka ili oštećenja prtljage istu mogli prijaviti prijevozniku.

Prtljagu možete ostaviti na čuvanje u garderobu koja se nalazi na kolodvoru u Makarskoj i Splitu. Više informacija na broju 021 612 333.

 

Cijena prtljage prikazana je u informativnom cjeniku i to kako slijedi :

Linija

Cijena

Tuzemne linije

2,00 EUR
15,07 kn

Međunarodne linije

2,00 EUR
15,07 kn